Allround

Menno is een allround muzikant en mag zich daarbij gerust een wandelende pop-encyclopedie noemen. Het resultaat van een jarenlange "verslaving" aan allerhande vormen van pop, rock, soul, blues, funk en wat voor kruisbestuivingen er nog meer mogen zijn. Bouwjaar 1968 en reeds bij geboorte een nuchtere Fries.

De muzikale belangstelling wordt bij Menno in eerste instantie aangewakkerd door een (jonge) oom met een platenkast van diverse strekkende meters en het TV-programma Toppop, het eerste programma, waarvoor hij mag en wil opblijven (hij is dan al 6). Op dezelfde leeftijd krijgt hij de beschikking over een heuse band-recorder en begint het opbouwen van een inmiddels uit de kluiten gewassen muziekcollectie.

Eigenwijs

Een "klassieke" orgelopleiding vanaf zijn 8e jaar legde de basis voor allengs uitwaaierende vaardigheden op andere instrumenten, zoals piano, saxofoon en gitaar. Ook bleek Menno over een uitstekende zangstem te beschikken. Bij solo-optredens vormen zang en piano de basis, maar schakelt Menno tussendoor zo over op gitaar en zang. Bij verschillende bands speelt Menno toetsen en saxofoon en zingt hij lead of harmonies.

Met de muzikale bagage van meer dan 35 jaar popmuziek is Menno in staat om een flink repertoire aan eigenwijze liedjes uit de mouw te schudden. De leidende visie daarin: is Menno enthousiast over een song, dan komt dat enthousiasme ook over in de performance. Een aangezien de smaak eigenwijs maar breed is, kan er van alles voorbij komen: van bekend tot obscuur.

Voorbeelden?

Persoonlijke favorieten zijn bijvoorbeeld: Joe Jackson, Nick Drake, Ryan Adams, Dave Matthews Band, Elvis Costello,Tom Waits, David Gray

"Top 2000 favorieten": denk aan David Bowie, Dire Straits, Bruce Springsteen, Prince, Beatles, Crosby, Stills, Nash & Young, Pink Floyd, U2, Jimi Hendrix, Eagles. Ook daarvan enerzijds verrassende nummers, maar net zo goed de publieksfavorieten als "Paradise by the dashboard light", "Mr. Blue Sky", "Hotel California", "Stairway to Heaven" en "Sultans of Swing"

Of, van recenter datum: Mumford & Sons, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, John Mayer, Racoon, maar je kunt ook net zo goed een nummer van Armin van Buuren verwachten dat is omgebouwd naar een singer/songwriter setting.